“A bolgár Ekol nemzetközi és belföldi szállítmányozási szolgáltatásokat kínál teljes (FTL) és részrakományok, továbbá raktározási megoldásokat vám és nem vámáruk esetén. A következő 2 évre tervezett árbevétel 4,500,000 EUR. Terveink szerint a második év végére 20 fővel fogjuk ellátni az említett tevékenységeket Bulgáriában.” – mondta Nikolay Stoyanov, az Ekol Bulgaria ügyvezető igazgatója.
A cég bejegyzése már megtörtént, az aktív tevékenységet azonban a következő 1-2 hónapban kezdik meg. Az iroda és a közel 1000m2 kapacitású cross dock  a szófiai reptér szomszédságában található.


Az 5 Ro-Ro hajó tulajdonosaként és a havi 80 irányvonat üzemeltetőjeként, az Ekol erősíteni kívánja európai jelenlétét a környezettudatos logisztikai megoldások aktív használatával.
“Hosszútávú terveink között szerepel, hogy a bolgár Ekol intermodális megoldásokat kínáljon partnereinek más európai országokban. Fejlődésünk következő lépéseként, várhatóan 2017-ben, tervünk az, hogy újabb irodákkal bővüljünk Várna és Plovdiv városokban. A tény, hogy egy ambíciózus cég jelent meg a bolgár piacon, nagyon jó hatással van az emberekre és a gazdaságra egyaránt” – tette hozzá Nikolay Stoyanov

 

Érdemes megemlíteni, hogy az Ekol első európai befektetése 1996-ban indult a németországi irodával, majd ezt követte Románia, Olaszország, Franciaország, Ukrajna, Görögország és Bosznia-Hercegovina. A minél magasabb színvonalú szolgáltatás elérésének érdekében 2013-ban újabb befektetéssel a cégcsoport megnyitotta irodáját Európa egyik stratégia fontosságú pontján, Magyarországon is. 2014-ben tovább bővült Spanyolországgal, míg 2015-ben folytatta terjeszkedését a lengyelországi Ekol irodával.


Az Ekol nem csak beszél és ígér modern és innovatív megoldásokat, hanem valójában ezeket megvalósítva kínálja partnereinek szolgáltatásait. Az Ekol saját K+F csoporttal rendelkezik, ahol több mint 90 mérnök több mint 130 különböző projekten dolgozik. Ez teszi lehetővé, hogy folyamatosan fejlesszék és minél hatékonyabb lehessen, ezáltal jobban az ügyfél igényeire szabhassák a cégcsoport szolgáltatásait. Ennek az osztálynak a munkája különbözteti meg az Ekolt más a piacon szereplő logisztikai cégektől.


“A következő hónapokban az Ekol folytatni fogja fejlődési ütemét Csehország, Szlovákia és Irán területén. Stratégiánkat abban bízva alakítjuk, hogy az Ekol szolgáltatásai által partnereink üzleteit is tovább bővíthetjük Bulgáriában. Az Ekol nagyon gyorsan fejlődik, árbevételünk a folyamatos növekedésnek köszönhetően minden évben átlagosan 25%-kal emelkedik.” – tette hozzá Wojciech Brzuska igazgatósági tagja és az Ekol Europe ügyvezetője.

 

 


Forrás: Ekol