Újabb állomásához érkezett az észak-alföldi térség egyik legjelentősebb ipari parkjának fejlesztése. A 2011-ben az „Év Ipari Parkja” címmel kitüntetett Polgár Ipari Park első ütemében összesen 18 250 négyzetméternyi csarnokot létesítettek, a második ütem pedig kivitelezési szakaszba lépett. A tulajdonos-fejlesztő InfoGroup jogerős építési engedéllyel rendelkezik 19 900 négyzetméternyi csarnokterületre, ebből elsőként egy 4 700 négyzetméteres csarnok valósul meg.

A hazai ingatlanpiacon immár 25 éve tevékenykedő cégcsoport az utóbbi években rendre sikereket ért el a különböző infrastruktúra- és iparipark-fejlesztési pályázatokon, amelyek révén jelentős volumenű projekteket valósított meg. A kiváló elhelyezkedésnek, az M3 autópálya közvetlen közelségének és a kedvező bérleti feltételrendszernek köszönhetően az eddig átadott csarnokok 100 százalékos kihasználtsággal működnek. A régióba irányuló további igények kiszolgálására indul az új csarnokfejlesztés. A mostani, nettó 776 millió forintos beruházás is európai uniós támogatással jön létre: a vállalkozás közel 300 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert el az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programja keretében.

A 2013 óta Regionális Logisztikai Központ címmel büszkélkedő ipari park olyan hazai, valamint multinacionális cégeket tudhat a bérlői között, mint a Gyermelyi, a Toyota Tsusho, a Jabil Circuit vagy a Volvo. Jól példázza a térségben rejlő potenciált, hogy ebben az országrészben telepedett le számos további, az elektronikai iparban érdekelt világcég is.

A tulajdonos Polgár-Invest Kft. összesen közel 120 ezer négyzetméter gyártó- és logisztikai létesítmény koncepciótervével rendelkezik, amelyeket hat ütemben, hét-tíz év alatt valósít meg. Folyamatban van a harmadik és negyedik ütem előkészítése is, a tervezés és a kivitelezés a bérlői igények függvényében rugalmasan indítható. Emellett a Polgár Ipari Park mintegy 58 hektár területen kínál telkeket hosszú távú befektetőknek és telephelyet kereső vállalatoknak.

A létesítményben a kiváló infrastruktúra – nagyteljesítményű közművek, közúti, vasúti közlekedési kapcsolat, kerékpárutak – mellett a környezettudatosság is nagy hangsúlyt kap. A szelektív hulladékgyűjtés, a szennyvíz biológiai kezelése és a korszerű, alacsony energiafogyasztású digitális mágneses indukciós (DML) világítás mind a park ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálják.



A csarnokok kizárólagos értékesítője a Colliers.



www. polgariparipark.hu
www.infogroup.hu